Ennakkoanalyysi Ruskakyykästä 2019

Ruskakyykkä vuosimallia 2019 lähestyy vääjäämättä, joten on tullut aika mutustella kilpailun ennakkosuosikkeja ja potentiaalisia yllättäjiä. Kilpailun taso on tänä vuonna jäätävän kova ja pelkistä jatkopelipaikoistakin tullaan epäilemättä käymään kiihkeää kamppailua. Seuraavassa on asiantuntijapaneelimme mukaan ne parit, joita kannattaa erityisesti seurata.

anaalivandaalit
Heikki Mikkolainen & Kaarlo Alanko

Tamperelainen kestomenestyjä ottaa osaa myös tämän vuoden Ruskakyykkään. Kuluneen vuoden aikana vandaalit ovat voittaneet MM-kyykän pro-sarjan ja hakeneet lappeen Rannoissa pelatusta PoWiCupista pronssia. Myös kesäkentillä vandaalit ovat niittäneet menestystä, joskin Tammer-Kyykän joukkueessa.

Tällä kertaa av ottaa osaa turnaukseen Mikkolaisen ja Alangon voimin. Mikkolainen jaksaa vuodesta toiseen hämmentää katsojia monipuolisella mailankäsittelyllään. Mies osaa tiettävästi heittää konaa sekä lakaisua molemmilla käsillä. Malliesimerkki miehen vasemman käden käytöstä löytyy alla olevalta videolta. Huhujen mukaan Mikkolainen on lähivuosina laajentamassa repertuaariaan opettelemalla heittämään oikealla jalallaan.

Mikkolaisen mainio vasemman käden nelikkopoisto Oulun Cup-finaalissa. © Upe’s Kyykkävideos

Alanko on pitkän vandaaliuransa aikana voittanut kaiken mahdollisen paitsi valtaosan merkittävistä kilpailuista. Miehen vyöltä löytyy kuitenkin Hiukkaskyykän voitto vuodelta 2015 ja Tampereen Wappukyykän voitto kuluneelta vuodelta.

Tämä vandaalipari on yksi turnauksen ennakkosuosikeista. Jos Kake saa heittonsa osumaan kyykkiä kohti, parin mahdollisuudet ovat todella lupaavat.

Woman stupid, water is wet
Miika Sorvali & Julia Bondarchik

Tässäkin parissa huokuu vahva anaalivandalisointi. Sorvali muodostaa yhdessä Mikkolaisen ja Hokkisen kanssa vandaalien timanttisen kovan ytimen, jonka pohjalle moni av:n menestyskokoonpano on rakennettu. Sorvali on tiettävästi suomenmestari, maailmanmestari ja akateeminen maailmanmestari. Nähtäväksi jää onko mies tämän turnauksen jälkeen myös Ruskakyykän mestari. Se riippunee pitkälti parin toisesta pelaajasta.

Julia liittyi tämän vuoden Wappukyykässä vandaalien kokoonpanoon, ja sittemmin Julia on muutamia kertoja nähty samassa kokoonpanossa vandaalipelaajien kanssa. Legendaarisia lausahduksia hieman rikkinäisellä englannin ja suomen yhdistelmällä laukova neitokainen on yksi Suomen lupaavimmista naispelaajista. Viimeisimpien huhujen mukaan Julia on hyvää vauhtia profiloitumassa riviheittäjäksi, kun aiemmin tällä kaudella naisen vahvuus on ollut nimenomaan lakaisut.

Sorvalin pelivarmuuden tuntien paineet parin menestyksestä tulevat asettumaan Julian harteille. Jos Julian heittotekniikka loksahtaa lauantaihin mennessä kohdilleen, on tämä pari äärimmäisen hankala päihittää.

Kalakukko
Antti “ahvena” Peltotalo & Antti “kukko” Kukko

Kesäpeleissä tasaista B-sarjan tulosta heittävä Antti-kombinaatio on yhdessä entistäkin huonompi. Peliotteet tulevat epäilemättä olemaan kamalaa ripulia. Ei jatkoon.

Kaksi (T2) tornia
Natalia Kovru & Tuomas Himmanen

Tässä parissa on poikkitieteellisyys kohdillaan. Tekniikan tiedekuntaa edustava Kovru tuo pariin jämäkän insinöörinäkökulman, kun taas humanistisen alan edustajana Himmanen leijailee pilvilinnoissa ymmärtämättä mitään konkretiasta.

Humanisti-Himmanen on pitkään suorittanut sukupuolentutkimusta DDR:n Naisvoimistelijoiden riveissä. Viimeisin tutkimuksen kohde on DDRNV:lle Kesähauki-mestaruuden kunniaksi lahjoitettu fallossymboli, Kanadahauki.

Kovru puolestaan on perujaan anaalivandaalitar, mutta sittemmin edustanut vahvasti myös Tammer-Kyykän naisten ykkösparissa. Kuluneella kaudella Kovru ottikin naisten pari-cupin hopeaa yhdessä Julia Bondarchikin kanssa.

Mahtaako vanhat Tamy/TTYY-vastakkainasettelut hiertää parin dynamiikkaa, vai löytyykö parille yhteinen TREY-harmonia? Parhaimmillaan tämä pari liittyy turnauksen kärkikahinoihin.

Videomestarit
Reima Hyvönen & Karli Von Kund

Tammer-Kyykän massiivisen videotuotannon räjähdyksen lähes kahdestaan aiheuttanut parivaljakko lähtee turnaukseen epävarmoista lähtökohdista. Konapommittaja Hyvönen on kärsinyt viheliäisestä loukkaantumisesta, joten miehen pelaaminen turnauksessa on vielä kysymysmerkki. Puuseppä Von Kund on puolestaan kehitellyt pajallaan karttukilpavarustelun mullistavia lakaisukarttuja, mutta on epävarmaa, ovatko myyttiset 7-senttiset kartut valmiita h-hetken koittaessa.

Pari voisi nousta kilpailun voittomättöihin mukaan, mutta epävarmuustekijöiden vallitessa on vaikeaa ennustaa mihin pari tulee lopulta sijoittumaan. Varmaksi voidaan kuitenkin sanoa, että videokamera jos toinenkin hurisee lauantaina kentän laidalla.

Ohukainen ja Paksukainen
Janne Rahko & Sami Mäkipää

Tamperelaisen superlupausjoukkue Motivaatioryhmän kaksi kärkinimeä ovat samassa parissa pelottavaa katseltavaa. Tällä hetkellä Rahko ja Mäkipää muodostavat todennäköisesti MOTin ykköskombinaation, molemmat nimittäin pommittavat konaa jäätävällä varmuudella.

Suurin kysymysmerkki parin työskentelyssä on kentän siivoaminen. Paripelissä kentän tyhjentäminen on menestyksen edellytys, joten pelkkä rivin pommittaminen ei riitä. Rahkon lakaisutekniikkaa on kuluneen kesän aikana kutsuttu heiveröiseksi ja yleisesti voimattoman näköiseksi. Perinteisemmän lakaisutekniikan ystävät näkisivät lakaisutkin mieluiten täysiä heitettyinä.

Kahdeksan parhaan sakki lienee realistinen odotus Ohukaiselle ja Paksukaiselle.

Autistihomot
Janne “tseitsei” Lehtimäki & Sakari “Sakke” Rautalin

Tämä kaksikko on tiettävästi niittänyt menestystä beer pongin saralla. Kyykässä menestys on hieman vaisumpaa, joskin RAIDin enkeleissä viime aikoina esiintyneet Lehtimäki ja Rautalin ovat esittäneet selviä kehittymisen merkkejä. Lehtimäki kävi jopa kokeilemassa onneaan Kyykkäliiton kesäkisoissa, ja tilastoihin kirjattiin B-sarjalaiselle kelpo tulos: +8.

Jahka Lehtimäki saa sanaisen arkkunsa saranat öljyttyä, on kentän laidalla odotettavissa armotonta psyykkausta. Tämä huutelun ammattilainen on jo useamman viikon ajan Skellarin syövereissä uhonnut, että Konetalon saunajatkoilla vietetään Autistihomojen voitonjuhlaa.

Myös oululais-tamperelainen kyykkäselvännäkijä, Mikko “pakanamestari” Kovero, on ennustanut Autistihomojen voiton. Tätä pidetään yleisesti huonona merkkinä Autistihomojen voitonmahdollisuuksien kannalta.

TTYMI
Riku “Siku” Sinkkonen & Lauri Mannila

TTYMI tarjoaa oman edustuksensa tämän vuoden Ruskakyykkään. Vihreäliivien riveistä on saatu kerättyä konapommittaja Crocs-Mannila ja lähes jumalaisen meemistatuksen saavuttanut Siku “Zigeni” Sinkkonen. Parivaljakko on edustanut manuaalista illuminatia myös tämän vuoden Kyykkäliigan Puljusarjassa. Puljusarja-edustuksen lisäksi Mannila on jo kahtena peräkkäisenä vuonna päässyt maistamaan hopean karvasta kalkkia Kiltamörköjen Liiga-joukkueessa.

Rivikyykkääjä tulee varmasti järkyttymään, kun Mannila astelee viilenevistä syyskeleistä huolimatta kentälle kumihärpäkejalkineissaan ja heittää vaihtelevasti joko metrin yli rivistä tai suoraan riviin poistaen viidestä seitsemään kyykkää.

Jos Sikun onnistuu siivota Mannilan roskapommien jättämät akat neliöstä, pari voi kuin voikin olla kahdeksan parhaan materiaalia.

Enterprise-NCC-1701-D
Salla-Mari “salmari” Palokari & Jere “jerzu” Lilja

Viime vuoden ruskakyykkämestaruuttaan puolustamaan lähtevä parivaljakko on turnauksen formaattimuutoksesta johtuen joutunut tiputtamaan konapommittaja Mäki-Äijön pois kokoonpanostaan. Nähtäväksi jää, onnistuuko Liljan ottaa konabomberin painavat vastuut harteilleen, vaikka miehen hartialeveys onkin vain noin yksi kolmasosa Mäki-Äijön vastaavasta.

Perinteisesti avaruusalusteeman mukaisesti nimetty joukkue on ennenkin ylittänyt kaikki odotukset. Hyvänä esimerkkinä voidaan pitää tämän vuoden World Cup of Kyykkää, kun sekä oululaisen kyykkäguru Ripe Kimarin, että jatkopelissä odottavien oululaisvastustajien yllätykseksi Palokarin ja Liljan miehittämä Defiant pääsi alkulohkosta jatkoon.

Kartulla näyttäjät
Lasse “Lases” Enäsuo & Lauri “jupeli” Pitkäjärvi

Kiltamörköjä menneellä Kyykkäliiga-kaudella edustaneet Enäsuo ja Pitkäjärvi lähtevät Ruskakyykkään altavastaajan asemasta. Vahvan teknis-luonnontieteellisen taustansa avulla pari on onnistunut kehittämään täydellisen satunnaislukugeneraattorin. Täydellisen satunnaisluvun voi lukea Enäsuon kartun vaihekulmasta sen osuessa konariviin. Mikäli RNG-jumalat näyttävät kartulla suopeutensa, odotettavissa on leveää osumaa riviin. Huonompi vaihtoehto onkin täydellinen torpedo-osuma.

Jatkopaikka voi olla työn alla, koska turnauksesta löytyy niin monta kovan luokan paria.

M ja M
Mika Mähönen & Antti Marjamäki

Ohukaisen & Paksukaisen tapaan Motivaatioryhmän pelaajista koostuva pari joutuu tekemään täysin voimin töitä päästäkseen alkulohkosta jatkoon. Huhujen mukaan parin treenimäärät ovat jääneet 40:n viikkotunnin alle, mitä voi pitää yleisesti ottaen huonona merkkinä kyykkämenestyksen kannalta.

Parin rivilyöjäksi todennäköisesti asettuva Mähönen on kuitenkin aiemminkin suoriutunut kiitettävästi huolimatta puutteellisesta treenistä. Planeettojen ja tähtien asettuessa oikeanlaiseen asentoon, on M&M:llä mahdollisuudet jatkopaikkaan.


Miika Vanonen & Timo Järventausta

Taistelu parhaan fuksiparin tittelistä tulee olemaan tiukka, sillä tämän vuoden Ruskakyykästä löytyy ainakin kaksi lupaavaa fuksiparia. Ensimmäisen niistä muodostaa Miika Vanosen ja Timo Järventaustan miehittämä pari nimeltään ” “.

Kovan treenin tuloksena karttu on pikkuhiljaa alkanut löytää tiensä perille riviin. Jäämme mielenkiinnolla seuraamaan millaisin esityksin tämä kyykän tulevaisuuden lupauksista muodostuva pari saapuu Ruskakyykkään.


Inka Seppälä & Anna Salmi

Tämä nimellä ” ” turnaukseen lähtevä pari tulee kamppailemaan ” “:n kanssa parhaan fuksiparin tittelistä. Sen lisäksi taistelu kilpailun luovimmasta nimestä on näiden kahden parin välillä äärimmäisen tiukka.

Tälläkin fuksiparilla on takana tiukkaa treeniä. Erityisesti Seppälä on loistanut treenikentillä hämmentävän hienolla heittotekniikallaan. Seppälä on jo joidenkin kyykkäasiantuntijoiden toimesta tituleerattu lupaavimmaksi fuksikyykkääjäksi sitten viime syksyn.