Wappukyykkä 2019

Wappukyykkä 2019 järjestettiin 27.4 Hervannan Mäkipuiston kentällä. Turnaukseen osallistui 28 joukkuetta, ja sää oli mitä mainioin.

Kuvaaja: Mika Kiviluoma, instagramissa: @mkiviluoma

Turnauksessa neljän parhaan joukkoon selviytyi Homma, RAIDin demonit, anaalivandaalit ja DDRNV Paskat. Välierissä Homma joutui toteamaan, että stetsonpäinen Miika Sorvali on liian paha vastus tällä erää. Samaten RAIDin demonit taistelivat urhoollisesti DDRNV:tä vastaan, mutta DDRNV jatkoi finaaliin.

Finaalissa olikin siis luvassa varsinaista herkkua, kahden perinteikkään tamperelaisseuran kohtaaminen. DDRNV ja anaalivandaalit ovat ottaneet mittaa toisistaan Tampereen Kyykkäliigassa moneen otteeseen. Viimeisimmästä kohtaamisesta on jo vierähtänyt tovi, sillä molemmat seurueista ovat suurimmaksi osaksi eläköityneet liigasta.

Finaaliottelu oli yllättävänkin tasainen. Anaalivandaalien kokoonpano oli hieman erilainen totutusta. Vanha vandaalijyrä Kaarlo “Kake” Alanko oli saapunut täydentämään vandaalien pelaajapulaa. Neljänneksi pelaajaksi valikoitui Kyykkäliigamestari Valokaari-ilmiön nelospaikan lakaisija, Julia Bondarchik.

anaalivandaalien lainapelaaja Julia Bondarchik juonii seuraavaa siirtoaan

Ottelu huipentui toisen erän viimeiseen heittokierrokseen. Kukaan tuskin osasi odottaa, että ykkös- ja kakkosheittäjät Hokkinen ja Sorvali hapuilisivat heitoissaan. Näin kuitenkin kävi, ja tilanne kääntyi DDRNV:n eduksi kun vandaalien mestaruussarjalaiset eivät onnistuneet poistamaan kuin pari hassua kyykkää heitoillaan. DDRNV:n ykköskombinaatio Näsi-Himmanen onnistui heitoissaan varsin kertaallisesti, ja paine siirtyi vandaalien kenttäpäätyyn.

Kolmospaikalla heittänyt Kake heitti vaivattomasti kaksi haukea. Kaikki paineet olivat nyt laina-Julian harteilla. Ensimmäisellä heitollaan Bondarchik poisti uskomattoman viiden kyykän lakaisulinjan. Toisella heitollaan lähes yhtä uskomattomasti Bondarchik heitti ulos kaksi kyykkää, toisen kilkillä.

Naisvoimistelijoiden viimeiset heittäjät olivat tiukassa paikassa Julian maagisten heittojen jäljiltä. DDRNV:n Kuru ja Suovaara murenivat valtavien paineiden alla, poistaen vain yksittäisiä kyykkiä. Heittovuorojen jälkeen tilanne oli selvä: anaalivandaalit voittivat ottelun yhdellä kyykällä.

Voittajajoukkue anaalivandaalit

anaalivandaalit
Lauri Hokkinen
Miika Sorvali
Kaarlo Alanko
Julia Bondarchik

DDRNV Paskat
Juuso Näsi
Tuomas Himmanen
Mikko Kuru
Herman Suovaara