Ennakkoanalyysi MM-kyykän 2022 Prosarjasta

Aurinko paistaa Hervannassa ja kohta on taas aika siemailla minttukaakaota ja sen ohessa paiskoa Keisari-karttuja sattumanvaraisiin suuntiin. Prosarjassa keskityttäneen haastavista kenttäolosuhteista huolimatta kyykän pelaamiseen.

Lohko 1

Mr.31 ja PJ pierut

OAMKin puheenjohtajapieruista ja SE-miehestä koostuva superkokoonpano on ykköslohkon selkeä voittajaehdokas. Lähes vastaava kokoonpano voitti WCOKin hyvin vakuuttavin peliottein, ja meno tuskin laantuu vaikka konamies Kautto vaihtuu joka paikan erikoismies warreen.

Alkulohkossa on ehkä vielä aikaa löysäillä, mutta viimeistään jatkopeleihin edetessä pierulegendat ovat virittäneet koneen niin tiukkaan minttiin että tulostaso on sääolosuhteita myötäilleen tukevasti plussalla.

PIrkanmaan Pullo ja PELI

Alunperin sympaattisesta pirkanmaalaisjoukkueesta syntyi kertaheitolla pahennusta herättävä keräilyerä kun häihin tai johonkin muuhun yhtä typerään tapahtumaan osallistuva jämätommi korvattiin hallitsevalla Euroopan mestarilla ja harvinaisen komealla miehellä: Antti Erosella.

Kaksi viime kesän SM-mitalistia samassa joukkueessa on paljon. Muutkaan pelaajat eivät ole aivan turhia. Jallux on talvikentillä parhaassa vireessään valtakunnan parhaimmistoa, mutta kuvainnollinen pohja miehen suorituksilla on syvällä kellarikerroksissa. Karssen raivokkaat rykäisyt tuskin asettuvat kuhmuraisella jääkentällä, joten pientä epävarmuutta on ilmassa.

aitoa_menoa

Pettymysten täyteisen kauden jälkeen AiM jättää suomenparaslakaisija-Inkerin Ouluun purkamaan raivoaan, ja ottaa maltillisemmalla temperamentilla varustetun Tupla-I:n pelaavaan kokoonpanoon.

Vaikka Iiro ei tällä kaudella olekaan ollut ihan samanlaisessa hurmoksessa kuin aiempina vuosina, on kyse silti äärimmäisen kovatasoisesta pelaajasta. On täysin mahdollista että Iiro tarvitsee sopivanlaisen joukkueen ja sopivanlaisen jännitystilan päästääkseen sisäisen kyykkäjumalansa valloilleen.

Muu joukkue on tuttua kauraa. Peke, Matteri ja Ville heittävät torneja ja joskus lakaisevat. Etenkin Patteri-Petteri on jäätävässä vireessä, varmaan Suomen paras konabomberi.

Jälki on siis kovaa. Kuin myös kentät. AiMihan perinteisesti pärjää jääkentillä?

Kivirekirollaattori

Tämä noin maailman vanhin joukkue on eläkeiästä huolimatta kova luu. Tasainen suoritusvarmuus on toimiva ase turnauksessa kuin turnauksessa, nähtiinhän se jo Kesähauessa.

Jos Varis saa heiton sujumaan paremmin kuin PoWiCupissa, ja Tiina on käynyt heittämässä edes pari kertaa viime kesäkauden jälkeen, niin rollaattorit saattavat pelata hämmentävän kovaa tulosta.

Kukko feat. chicks

Sympaattiset kukkotytöt lähtevät epäilemättä hyvällä mielellä pelailemaan ilman sen suurempia menestysodotuksia. Toistaiseksi kaikki odotukset ylittänyt kokoonpano saattaa siis yllättää jälleen, vaikka näin ennalta ihan kärkitason joukkueesta ei pitäisi olla kysymys.

Nähtäväksi jää aiheuttaako jääkentät ongelmia, sillä tiettävästi kokoonpanon kaksi Disko_Lisko-nimeä eivät historiallisesti ole kovin onnistuneesti taltuttaneet jääkenttiä.

MörköEeverttiMöröt

Viime kerralla sensaatiomaisen pudotuspelipaikan napanneet darramörköidiootit lähtevät tavoittelemaan samankaltaista tuhkimotarinaa. Samalla kokoonpanolla Tampereen Liigassa pelanneet möröt nappasivat runkosarjavoiton ja hopeaa. Nyt haaste on kuitenkin tyystin toisella tasolla.

Sympatiamöröt omaavat hämmentävän kyvyn pelata hieman vastustajaa paremmin, tilanteessa kuin tilanteessa. Nähtäväksi jää riittääkö se ulos alkulohkosta.

Kosteat Kostajat

Huhumylly kertoo että etäisesti DDRNV-taustainen joukkue on saanut kolauksia rosteriinsa. Kelpo pelimiehistä koostuva kokoonpano oli alunperin haastajakategoriassa Mörköjen ja chicksien kanssa, mutta nyt haastot taitavat jäädä piippuun ja Himmanen voi marssittaa kokoonpanonsa lohkovaiheen jälkeen suoraan Kultaiseen apinaan kertomaan pubiruusuille alkulohkossa heitetyistä kuusikoista.

Sekalainen Seurakunta

Sekalaisista pelaajista koostuva joukkue ei toistaiseksi vakuuta tähtipotentiaalilla. Ennakolta kovempaan lohkoon sijoitetut seurakuntalaiset joutuvat valitettavasti tyytymään lohkon jumbosijaan.

Lohko 2

SuppoHauet


Viime kerran hopeamitalista suivaantuneet suppikset ovat kakkoslohkon voittajasuosikki. Konapomminsa kovalle tasolle virittänyt Suppo-Ukko on tyystin eri mies kuin vuosi sitten, Kautolla on jäätävän pitkä mestaruusputki päällä akateemisista kisoista, Yty on muuten vaan saatanan hyvä pelaaja ja Donni on Donni. Mitä muuta tarvitaan?

SuppoHauet voittavat lohkon ja ensimmäisen jatkopelin. Sitten tarvitsee jo alkaa pelaamaan.

Skepparklubben

Viime vuoden finalistit samassa lohkossa? Skandaali!

Mukava kesäjalkine? Sandaali!

Jo kaksi vuotta hallinneet mestarit ansaitsevat paikkansa ennakkospekulaatioiden kärkipäässä. Tässä joukkueessa on lähes täydellisyyteen hioutunut joukkuedynamiikka, ja joukkuetovereiden taskut tunnetaan kuin omat eturauhaset. Tai toisinpäin.

Ja kaiken lisäksi joukkueessa on sikamaisen törkeitä kilkkilinjoja heittävä Turan Anssi. Skepparit jatkoon.

nega

Kyykkä Nationaali Liigan tuore mestari lähtee mestaruusviitta harteillaan kamppailemaan jatkopaikasta. Lohkossa on pari muutakin joukkuetta jotka ovat varmasti kiinnostuneita jatkopaikasta, joten negan täytyy löytää samanlainen hurmosmainen pelivire kuin mitä NKL-finaalisarjassa, jos mielivät päästä jatkoon.

Jos Elmon vasuritykki on viritetty samanlaiseen vireeseen kuin finaalisarjan viimeisessä matsissa, niin Kuisman tuskin tarvitsee toisella kierroksella hakea karttuja.

MaHaLasKu

LPR-liigan kakkosnimet saavat mainion revanssimahdollisuuden finaalikumppanistaan negasta. PoWissa ja WCOKissa mainioita peliotteita esittäneet lateksimiehet ovat selkeitä ehdokkaita etenemään pudotuspeleihin kakkoslohkosta. Sikäli kun Jarnon konapommit tuottavat kovalla prosentilla tulosta, ja Ekikin saattaa silloin tällöin heittää kaksi puhdasta kuusikkoa putkeen, on ehkä ennemmin joukkueen hienovaraisemmista heittäjistä kiinni miten mahalasku pärjää.

Jos Leevi saa heiton tavalliselle erinomaiselle tasolle, niin vain taivas on rajana.

Miehekkäät Orgasmi Tärinät

Jälleen arveluttavaa viiden miehen pelaajarulettia harrastavat motivaatiopojat ovat varmasti kuluneen kauden pettymyksistä sisuuntuneena hakemassa hieman parempaa menestystä kuin aiemmista turnauksista. Liigassa välillä häkellyttävän kovia peliotteita esittäneet motilaiset voivat parhaimmillaan haastaa lohkon kärkinimiä.

Jos Tampereen Paras Kyykän Pelaaja Janne Rahko on omalla tasollaan, ja Sami osuu, niin MOTin peli näyttää hyvältä. Tähän päälle voidaan hyvänä päivänä pakata Mähösen jäätävät konapommit, MWP:n sankariheitot kolmen promillen humalassa ja Tulokas-Jessen uskomattomat venymiset tiukassa paikassa, ja MOT alkaa lähestyä lohkon kärkeä.

Tekniikan Ihmelapaset

Mysteerikokoonpanolla turnaukseen lähtevä TekLa ei suuria sydämen sykähdyksiä aiheuta. Virttyneiden lapasten parhaat päivät on nähty ja tulos ei lämmitä.

EssoXL

Tampereen lupaavimpiin nuorisojengeihin kuuluva Esso on tiukassa paikassa. Voittoja olisi raavittava paperilla itseään kovemmista joukkueista, mutta erot keskitulostasossa ovat kovin suuret.

Jos Timo ja Jori löytävät parhaan vireensä, on pudotuspelipaikkakin ehkä mahdollinen.

Kolmeseiska

Vähintään kolmekymmentä OKA-pistettä muita joukkueita huonommin pelaavat turkulaiset jäävät lohkon viimeiseksi ja voivat keskittyä olennaiseen, eli minttuviinan litkimiseen.