Kesähauen järjestäjäkomitean ennakkoanalyysi Kesähauesta 2021

Eksperimentaaliset jumalanhylkäämät akateemiset kyykkäurheilijat Laskennalliselta Tekniikalta
Ei nimi joukkuetta pahenna ellei joukkue nimeä. Fuksijoukkue ilmoittautui turnaukseen salamanopeasti ja lähtee kokeilemaan siipiään hiekkakentillä. Nimi on pitkä kuin nälkävuosi, mutta kokemattomien poikien turnaus tullee olemaan lyhyt. Alkujännitys tuskin kerkeää laueta kun ennenaikainen kotimatka on jo edessä. Ensimmäinen kerta on kuitenkin aina ensimmäinen ja toivottavasti nuorukaiset eivät menetä kyykkäintoaan pienistä pettymyksistä.

Suave ❤️ Happy
Oulusta saapuu kokoelma pelaajia, jotka ovat kiertäneet kyykkäkisoja sekä liiton kisoissa että akateemisissa piireissä pokaaleja keräillen. Pelaajarosteria katsoessa tiimi on kilpailemassa turnausvoitosta, kunhan heittäjien keskittyminen ei herpaannu. Erityinen vahvuus tiimillä on videovalmennuksen puolella, josta teoriapuolen osaamista on jaettavaksi asti. Kokemus ja raaka talentti vienee tiimin kuitenkin pitkälle ja ennustus viekin heidät kilpailemaan mitaleista sijoille 1-4.

Sätkyn Fund̶a̶mentalistisiipi
NKL:n vakuuttavien otteiden jälkeinen treenisiesta arvelluttaa, kesätreenit ovat olleet yhden pelaajan harteilla. Osaako muu joukkue heittää, kun kentän pinnan resistanssi on >0? Negassa viime kesänä lainassa ollut Meemeli palautettiin kuin tunkki turnausfarssin jäljiltä, joten hänelle on tarjolla näytön paikka. Tiimillä on riski, että pelaajien korkea potentiaali ilmenee turhautumisena, jota ei maadoiteta kunnolla ja purkautuu nesteytyksen kautta. Tiimi johtaa itsensä arviolta sijoille 6-016.

nega
Viime kesähauen päätyttyä niukasti lohkovaiheeseen tiimin manageri on pistänyt pelaajaruletin pyörimään ja hankkinut talvirosteristaan nimekkäämpiä lisenssipelaajia samalla kun kaksi pelaajaa vapautettiin(potkittiin) pelaajamarkkinoille. Paperilla joukkueen tulostaso on hurjaa ja jokainen pelaaja osaa heittää monipuolisesti riviä ja lakaisuja. Kirkkaimpiinkin mitaleihin on mahdollisuus, mutta kovassa paineessa sipulit saattavat keittyä pehmeiksi. Ennustus: 2-4

Roope ja kapiset koirat
Kesähauen Man. Citymäinen joukkue, jonka managerilla on ollut ostohousut jalassa. Tiimiin on koottu eri seuroista tähtisikermän vasemmalta ja oikealta heittäviä pelaajia, joiden palkintokaapit ratkeaa liitoksistaan. Sama kokoonpano dominoi viime vuoden turnausta ja vei kanadahauen mukanaan. Nähtäväksi jää, riittääkö tähtipelaajien yksilösuoritukset tänä vuonna, vai pystyykö tiukasti hitsatut yhteen pelaavat tiimit haastamaan hallitsevat mestarit. Kyykkäasian tuntijoiden arvio: ei, sijoitus 1.

Disko_Lisko
Tampereen akateemisesta kyykkäskenestä koostuva runko on lähtenyt mukaan kesän trendiin ostaa pelaajamarkkinoilta ns. katsomaton kortti kokoonpanon täytteeksi. Tiimistä löytyy hyvä balanssi riviheittotaitoa ja lakaisua, mutta kyykkäasian tuntijoiden youtube-syväanalyysissä satunnaisia ailahteluita on näkynyt yksilösuorituksissa. Tiimiltä on nähty haastokykyä kovimpiakin joukkueita vastaan eikä tänäkään vuonna ole syytä epäillä, etteikö DL:lä olisi realistisia mahdollisuuksia olla kesähauen 2021 Kukkona tunkiolla.

Länsi Siperian Puliukot
NKL:n tynkäkaudella 2021 joukkue oli ailahteleva, mutta tasoltaan parhaan kymmenen tiimin joukossa. Kesäkenttätreenit ovat olleet melko harvassa, eikä loppukirillä välttämättä saavuteta terävintä iskua turnauksessa. Tuntijoiden raati veikkaa että tiimille käy, kuten Pertun lakaisuille; ohirullaus kriittisessä paikassa vie tiimin katsomon puolelle lohkovaiheessa.

Bitches Out Of Booze, Saatana!
Kyykkäasian tuntijoiden joukossa ilmeni riski, että ennakon sävy saattaa korreloida kotirauhaan. Boobs on lappeen Rantojen NKL:n paras naisjoukkue, ne on kaikki tosi kauniita ja hyviä pelaamaan, enkä halua nukkua sohvalla.

QuTisEex
Viime vuoden näyttävin tiimi joutui etsimään neljättä pelaajaa vapailta markkinoilta, mutta Negan valmennusjohdon myllerryksen jälkeen pelaajabudjettiin sopiva (ilmainen) pelaaja löytyi. Tiimissä on tupsulakkien kirjoa Hervannan ja Skinnarilan alueilta, joiden omistajat ovat pitäneet kiinni treenirutiinista ja se alkaa näkyä tulosten tasaisella kohoamisella. Asian tuntijoiden riskianalyysi osoittaa, että tiimin akilleen kantapää löytyy nestevoitelun tasapainottamisen vaikeudesta ennen suoritusta ja sen aikana. Mikäli huoltojoukkue onnistuu, on tiimillä mahdollisuus yllättää kovimmatkin tiimit turnauksessa, mutta tiimin pelaajien historiaa katsellessa tulee sellainen kutina, että pudotuspelien aikana käsien tärinää tullaan tasaamaan siihen pisteeseen että tiimi siirtyy penkkiurheilemaan ennen mitalipelejä. Ennakkosijoitus 5-8

Kivirekirollaattori
Isäntäkaupungin konkaritiimi on saanut itsensä kokoon kesähaukea varten. Tiimissä näkyy vaikutteita NKL:n Draconis-tiimistä, joka on aikanaan ollut vakionimi lappeen Rantojen kyykkäpokaalien kyljessä. Kokemus tuo varmuutta, mutta onko tiimissä kisakestävyyttä pysymään ulkopaikkakuntien tähdistöjen ja nuorempien tiimien tahdissa? Kyykkäasian tuntijat veikkaavat että karttu liukuu vielä lohkovaiheesta läpi, mutta hiekoitettu osuus alkaa pleijareissa ja rekiretki tyssää siihen. Ennustus: sijat 5-8

Mallasta Hanoista, Laseissa Kuplivaa
Puolitotuuksia hakemuksessaan laukoneilta MaHaLasKulaisilta ei ainakaan periksiantamattomuutta puutu. Leevin treeniheittojen määrä hipoo pilviä pystyhydran Suomen ennätyksen myötä eikä muidenkaan pelaajien harjoittelumotivaatio ole kadonnut vaikka korona keskeyttikin lupaavasti sujuneen NKL-kauden. Neljännen sijan kirous on poistunut matemaatikkojen päältä, mutta mitalit vaativat näissä peleissä suurta onnistumista. Nähtäväksi jää auttaako joukkuetta edes suurilta kyykkäajattelijoilta kopioutu hattuvalinta.

Kontrahauki On Kala
Kun korona on rajoittanut kuorotoimintaa, on tämä kopla eksynyt treenaamaan gardenilla kyykkää. Eki on treenannut huomattavan määrän nuoreksi kyykkälupaukseksi ja heiton kehitys on ollut huimaa. Jääkin nähtäväksi, kantaako muu kvartetti kortensa kekoon vai jääkö esitys alavireiseksi.

Piti mennä Merikoskeen mentiinkin lappeen Rannoille
Viime metreillä mukaan ilmoittautunut joukkue eksyi kesähaukeen pelaamaan. Monikaupunkinen edustus tarjoaa kyykkääjiä joilta voi hyvänä päivänä nähdä loistaviakin suorituksia. Kesähauen huipulle joukkue tuskin eksyy, sillä pelaajamateriaali ei ole aivan terävintä kärkeä edustamistaan liigoista. Kyykkäasian tuntijat joutuivat kirjoittamaan ennakon hieman kiireellä ja horoskooppia konsultoituaan päätyivät ennustamaan, että 13. mukaan ilmoittautunut joukkue saattoi ennaltamäärittää sijoituksensa epäonnen myötä. Toivottavasti onnenamuletit ovat mukana, sillä lohkovaiheessa voi tulla ennakkosuosikeilta kylmää kyytiä.