Kyykkäliigan 2021 toisen peliviikon viikkokatsaus

Kyykkäliigan toinen peliviikko on saatu päätökseen ja on jälleen aika luoda katse kuluneen viikon tapahtumiin.

Ennakko-odotukset murskannut Disko_Lisko porskutti tälläkin viikolla tyytyväisenä voitosta voittoon. Vasta runkosarjan viidennelle sijalle ennakoitu liskokomppania on toistaiseksi pelannut puhdasta peliä, ja onkin kahden viikon jälkeen vankasti runkosarjan ykköspallilla seitsemällä voitollaan. Ennen kauden alkua kaavaillut epävarmuustekijät, kuten Kukon kesän aikana sukeltanut suoritustaso ja lakaisuosaston treenaamattomuus osoittautuivat uutisankaksi, sillä Kukko on heittänyt tasaisen varmasti tavaraa pihalle ja siivousosasto Bondarchik & Kund on hoitanut hommansa kiitettävästi. Tähän kun vielä lyödään päälle Peltotalon mainiot jokapaikanhöylä-suoritukset, on tuloksena tamperelaisittain suhteellisen kova -10.4 OKA.

Liigan kärkisijoista käydään äärimmäisen kovaa kilpailua, sillä kolme joukkuetta (MOT, HOT, HAU) jakaa kakkossijan viidellä voitolla, ja hieman vähemmän pelannut Kiltamöröt on myös tiukasti kärkipaikkakamppailussa mukana kolmella voitollaan ja vain yhdellä tappiolla.

Hieman hitaasti startannut HOT nosti pelin tasoaan uusiin sfääreihin, kun joukkueen kohutuin pelaaja Valtteri “Jallux” Yli-Karro päästettiin viimein irti. Lakaisutaidoistaan tunnettu Yli-Karro ei pettänyt, sillä miehen viimeistelytaitojen ansiosta HOTtikset nakuttivat heti Yli-Karron kauden ensimmäisessä Liiga-päädyssä nollatuloksen. Livestriimiä seurannut tuhatpäinen yleisö ei ollut uskoa silmiään, kun Yli-Karro otti viimeistä edeltävällä heitollaan hekumallisen neljän kyykän lakaisulinjan puhtaasti pois. Tällaisen maagisen heiton jälkeen kenttään jäänyt yhden kyykän linja oli suoranainen itsestäänselvyys, ja HOTtikset nousivat Liigan nollapäätyläisten kerhoon.

MOT pelasi toisella viikolla vakuuttavaa peliä. Toisen viikon ottelukeskiarvo -12 ja -6-tulos DDRNV:tä vastaan kielivät kehitysaskeleista nuorten hiukkasten pelissä. Viikon ainoa tappio tuli Disko_Liskoa vastaan. Runkosarjan kolmannella ja viimeisellä viikolla vastaan asettuu EssoXL ja KuHa. Pari perussuoritusta pitäisi riittää MOTille, ja plakkariin runkosarjasta jäisi seitsemän voittoa ja kaksi tappiota. Runkosarjan kakkossija on siis vielä mahdollinen, mutta sijoitus on sikäli muiden käsissä, että Kiltamörköjen ja HOTtiksien täytyy molempien hävitä vielä vähintään yksi peli, jotta MOTilla on mahdollisuudet kakkospaikkaan.

Kautensa toden teolla kakkosviikolla startannut KuHa väläytteli hienoja otteita, vaikka kärsikin tappiot liskoja ja hottiksia vastaan. KuHa antoi todellisen myrskyvaroituksen Konnaliigaa vastaan pelatessaan heittämällä kovatasoisen -19-pelin. Erityishuomion ansaitsee toisen päädyn tyhjennysmahdollisuus, jonka KuHa kuitenkin lopulta sipuloi -5-päädyksi. Sipulihommista huolimatta -5 on äärimmäisen kova suoritus, ja KuHa osoitti olevansa kykenevä päihittämään minkä Liiga-joukkueen tahansa.

Hitaasti kauteen käynnistynyt DDRNV-kone joutui todistamaan KuHan yllätyspotentiaalia ottamalla kyykän verran turpaan KuHa-parvelta. Tulostasoaan toiselle viikolle nostanut DDRNV joutui tasonnostosta huolimatta taipumaan myös MOTia ja Disko_Liskoa vastaan. Huhumylly naisvoimistelijoiden pelaajahankinnoista on hyvässä vauhdissa, kun joukkueen suoritukset ovat jääneet kauas odotuksista. Esimerkiksi eläkepäiviään viettävä Mikko “Eversti” Kuru toisi aimo annoksen riviheittovarmuutta DDRNV:n kokoonpanoon. Riviheittäjien puutteesta kärsivä DDRNV on joutunut ehkä liikaakin luottamaan Johtaja Himmasen rivipommeihin.

Kolmosviikko starttaa heti maanantaina uskomattomalla kattauksella kyykkäviihdettä. Kyykkäseuran Youtube-kanavalla esitetyissä otteluissa Disko_Lisko, HommatTiiNatsku ja viikon tauon pitänyt Kiltamöröt ratkovat keskinäiset sijoituksensa. Jokainen joukkue on vielä kiinni runkosarjan ykköspaikassa, mutta runkosarjavoitto vaatii vielä voittoja muista kilpakumppaneista.