Ennakkoanalyysi Ruskakyykästä 2021

Hyytävä tuuli käy ulkona ja repii puista keltaisen ja oranssin eri sävyihin värjäytyneitä lehtiä. Illat käyvät yhä pimeämmiksi ja kolkommiksi päivä päivältä. Sateen uhka vaanii taivaalla joka hetki. Silti Kuusikkopuistosta kuuluu kalke ja pauke päivittäin. Koko kesän kestänyt kova kyykän peluu saa arvoisensa kruunun, kun jopa perinnettä muistuttava Ruskakyykkä kerää Tampereen kovimmat kyykkägangsterit ottamaan yhteen kentillä. 

Joukkueita on ilmoittautunut Ruskakyykkään 2021 peräti 32 paria! Tämä vastaa viime vuoden määrää, vaikkakin edellisellä kertaa osallistuneita oli muutamista perumisista johtuen vähemmän. Mutta ketkä heistä ovat kovimmassa vireessä? Siitä pientä esimakua antavat nämä ennakot kärkitiimeistä.

Kalakukko (Antti Kukko, Antti “ahvena” Peltotalo)

Nämä Tampereen kyykkäkenttien klassikko-Antit lähtevät takuulla tavoittelemaan turnauksessa finaalipaikkaa ja sitä kirkkainta mitalia, vaikka mitalit ovatkin aiempina vuosina aina haaveeksi jääneet. Kokemusta tältä parilta löytyy kyykästä ja parina pelaamisesta yllin kyllin. Pariliigasta kaksikko kuittasi itselleen pronssia.

A96 (Jussi “JVH” Heikkinen & Valtteri “Jallux” Yli-Karro)

Jalluxin ja JVH:n saumaton yhteen pelaaminen on parhaimmillaan aivan maailman kärkitasoa. Kesän aikana tämä Rauman speciaali kyykkäduo on kerännyt paljon yhteisiä pelikokemuksia niin Tampereen Pariliigasta kuin ympäri Suomen käytävistä liiton kilpailuista. Näistä merkittävin saavutus on Pariliigan hopea. Kaksikko on todellakin mitalisuosikki päivän vireen osuessa kohdalleen. Yllätykseksi jää onnistuvatko molemmat osa-alueillaan, sillä pari tarvitsee kummankin pelaajan onnistumisen yltääkseen omalle tasolleen.

Aina maksimimiaut (Tinsku Mikkonen & Natalia)

Kissamaisen ovelan kyykkään viittaavan joukkuenimen takana piileekin kaksi kokeneempaa kyykkäpersoonaa kuin myös vannoutunutta kissaihmistä. Natsku ja Tinsku ovat molemmat kiertäneet ahkerasti kesän kisoja ja molemmat etenivät omissa pareissaan myös Pariliigassa jatkopeleihin. Jatkoonpääsyn ei pitäisi tuottaa vaikeuksia, mutta pehmeän kentän sattuessa heiton voima saattaa olla rajoittava tekijä parin etenemiselle ratkaisupeleissä. 

Osamietintö ja Palvelijanne (OP) (Janne “Jantero” Rahko, Sami “Karvalakki” Mäkipää)

Ohukainen ja Paksukainen, Ohjus ja Pommikone, Otava ja Pohjantähti, rakkaalla lapsella monta nimeä. Pojat kuin paita ja peppu ovat nikkaroineet jo omat nimensäkin joukkueen sisään. Niin monta kertaa kuin nämä kaksi ovat lähteneet kahdestaan pilaamaan akateemisia paripelejä eivät he ole vielä kertaakaan poistuneet kentiltä ilman mitalisijaa. Viimeisimpänä Pariliigasta kahmitut voittosuklaat. Huhut kuitenkin kertovat että kyykkäkentät ovat loistaneet kaksikon poissaolollaan. Kenties Lapin ruska on viehättänyt heitä enemmän kuin kyykän tuska.

Esso-XL 1 (Timo Punkari & Jori Ala-Aho)
Jos säännöllisestä kyykkäharjoittelusta on mitään hyötyä, niin tämä pari sen todistanee. TAKS:n viikkoharjoituksia ajoittain lähes kaksin voimin pyörittänyt parivaljakko saattaa osoittautua mustaksi hevoseksi tämän vuoden Ruskakyykässä. Viime talvikauden Kyykkäliigassa eniten kehittyneeksi valittu Jori on elänyt kesän ajan jonkinlaista suvantovaihetta, joka on niin monelle kyykkäuraansa aloittelevalle pelaajalle tuttu. Jos Jori heittää sillä tasolla johon mies parhaimmillaan kykenee, ja Timo hoitelee lakaisut kunnialla, voi Esso-XL 1 yllättää.

The Monkes (Ville Niemi & Sami Harmaala)
Pariliigan sensaatiomaisella yllätysvoitolla aloittanut the monkes lähtee Ruskakyykkään metsästämään entistä kovempia päänahkoja. Erityisesti Villen kehityskäyrä on ollut räjähdysmäisen jyrkässä nousussa viime kesän aikana. Huhujen mukaan jonkin sortin korrelaatiota on nähtävissä miehen harjoitusmääriin. Kovaa tulosta pelaavia pareja on Ruskakyykässä joka nurkan takana, mutta The Monkes pystyy parhaimmillaan haastamaan tasokkaampiakin vastustajia.

Floppis Poijkarna (Tommi “IssE” Linnamaa & Ville “Boattis” Venetjoki)

Ruotsin kielen taidoillaan hassuttelevat Poppis Pojkarnat ovat alkaneet flopata. Pariliigasta tutussa parissa IssE pommittaa konaa täysiä ja Ville parsii mitä jäljelle jää. IssEn tuloskäyrä on näyttänyt noususuhdannetta jo toista kesää ja hän esiintyi jo viime vuonna Ruskakyykässä toisella palkintokorokkeella.

Mörkö-möröt (Janne “tseitsei” Lehtimäki & ???)

Hiukkasen kokeneempaan kaartiin kuuluvat Möröt ja Eevertit menivät sekaisin yhdeltä, jos toiseltakin kesän aikana pariliigassa ja tällä kertaa on lisätty vettä myllyyn sekoittamalla kokoonpanoja ja nimiä uudelleen. Kiltamörköjen harjoittelu Kuusikkopuiston laaksossa on tuntunut olevan yhtä jatkuvaa kuin toisen asteen yhtälön derivaatta. Tämän parin mahdollisuudet ovat korkealla, sillä tseitsei kuuluu selkeästi turnauksen tähtipelaajiin.

Eevertti-Eevertit (Kimmo “Gimmeli” Lastunen & ???)
Toinen puolisko Mörkö-Eevertti-Eevertti-Möröistä vaikuttaa nopealla vilkaisulla tasavahvalta parivaljakolta. Gimmeli on kesän aikana väläytellyt mainioita otteita sekä Kyykkäliiton kilpailuissa että Pariliiga-otteluissa. Unelmapäivänä välieräpaikkakin on mahdollinen.

Woman not so Stupid After All. Water still Wet? (Miika Sorvali & Julia Bondarchik)

Tyylilleen uskollisena Ruskakyykän hallitsevat mestarit ovat mukana tänäkin vuonna pitkällä ja hämmentävällä nimellä. Ei epäilystäkään, etteikö pari olisi etenemässä päätyyn asti jälleen kerran. Voi kuitenkin olla, että Tampereen kyykkäskenen hyvä pöhinä on kaventanut eroa mestareiden ja haastajajoukkueiden välillä ja turnauksessa on enemmän kilpailukykyistä vastustajia kuin aiempina vuosina.

aHuK – ikuaH oo ie ahuK (Kalle Lehtola & Lauri Ahlqvist)

Ovelat KuHasta tutut kolmannen vuoden hiukkaset ovat suorittaneet nimelleen jonkin matemaattisen käänteisoperaation. Pari kykenee olemaan todella yllätyskykyinen käänteissään, sillä viime vuonna he kampesivat voittoa kohti matkalla olevaa WsWiW vastaan itsensä lähes tasoihin kohtaamisen ensimmäisessä päädyssä. Pelaajien ailahtelevaisuudesta seuraa vaikeudet jo ensimmäisillä jatkokierroksilla.

Kyykkä on kivaa 2021 (Inka Seppälä & Tuomas Himmanen)

Tätä paria ei ole ennen nähty yhdessä, vaikka monet kyykän temput jäätelöineen ovatkin osapuolille tutut. Pelaajien toistensa löytäminen onkin melkoinen mysteeri, sillä heitä ei liioin yhdistä kampus tai akateeminen ikä. Kyseessä lienee jokin kyykkäsalaliiton juoni. Mikäli viime talvena kyykkästriimeissäkin puhetta ja yleisön kuohuntaa herättänyt johtaja saa parisynergian toimimaan on luvassa kovaa tykitystä.