Ennakkoanalyysi Ruskakyykästä 2020

Ruskakyykkä tulee taas ja tällä kertaa TAKSin nuorisovaltuustolle on annettu vapaat kädet askarrella koko turnaus. Turnaus saatiin täyteen kuin ihmeen kaupalla ja nyt TAKSin toimittajat ja tutkijat lyövät päänsä yhteen, jotta te saatte lukea minkälaista pyttipannua nakkimakkaroista on teille luotu ennakkospekulaatioiden muodossa.

Syvien pohdintojen ja tarkkojen (video)analyysien jälkeen TAKSin näppäinnikkarit tietokoneineen syvissä kyykkämaailmojen luolissa ovat saaneet koottua tähän mahdolliset joukkueet, jotka saattavat löytää itsensä jatkopeleistä tai sitten pettyneinä siitä, että eivät sinne päätyneet, vaikka niin tässä heille vakuutetaankin. Tässä dokumentaatiossa mainittujen parivaljakoiden toimintaa kannattaa siis tarkastella kentän laitamilta. Joukkueet on lueteltu lohkoittain.

Lohko A

Tupsulan Hullut Kyykkämiehet: Tommi Linnamaa, Valtteri Yli-Karro 

Tämä pari ilmoittautui näihin karkeloihin nopeammin kuin yksikään sipuli on koskaan levinnyt kyykkäkentillä. Ruskakyykkään ilmottautuneista pareista varmasti eniten Tammer-Kyykän ELO-sarjan pelejä tykittäneet Tommi “IssE” Linnamaa (158 peliä) ja Valtteri “Jallux” Yli-Karro (105) tulevat näyttämään, kuinka sitä kyykkää oikein pelataan. Nämä herrat ovat upottaneet kyykän peluuseen sekä analysointiin tuhansia tunteja viikoittain koko kesän ja se, jos joku on tuottanut tulosta. Mysteeriksi jääkin, että ehtivätkö he lauantaina pelata lainkaan vai kuluuko kaikki aika lajin typeryyden ja lapsellisuuden spekulointiin. Joukkue pääsee turnauksessa pitkälle, kunhan IssE poistaa ja Jallux osuu. 

Suutu jo >:( : Iris Matinlauri, Tommi Myller 

Hassun hauskalla nimellä turnaukseen mukaan lähteneellä fuksijoukkueella on nyt elämänsä tilaisuus pötkiä alkulohkosta jatkoon. Jos TAKS-treeneistä on jotain hyötyä kyykässä kehittymiseen, niin tämä joukkue on siitä ottanut kaiken hyödyn.

Lohko B

Kalakukko: Antti Kukko, Antti Peltotalo 

Tämä Savosta lähtöisin oleva perinneherkku lähtee jälleen mittelöimään Ruskakyykkään. Viime vuonna Antit saivat melkoisen turpasaunan pronssipelissä anaalivandaalien edustajilta. Tappiosta huolimatta tai peräti siitä johtuen pojat ovat paukuttaneet kyykkää viimeisen vuoden lähes taukoamatta ja kaiken järjen mukaan heidän pitäisi nyt olla elämänsä kisakunnossa. Kaksikko on kiertänyt ja kisannut pitkin Suomea jo muutaman vuoden ja päätynyt yhden jos toisen kerran pelaamaan pronssista niin Tampereella, Lappeenrannassa kuin Oulussakin. Ei ole epäilystäkään, etteivätkö he löytäisi itseään taas kärkikamppailuista, ellei jotain ihmeitä pääse tapahtumaan, kuten ilmossa, johon ehtivät vasta toisina. Joko tänä vuonna olisi Kalakukkojen vuosi? Ei, jos viime päivien treenejä on uskominen. Loppupeleissä se taitaa kuitenkin olla ihan heistä itsestään kiinni. 

Lokarytmi 1: Jori Ala-Aho, Niko Kangasniemi 

Kyykkäliigan Divaria jo useamman vuoden tykittänyt Lokarytmi lähtee jopa useamman parin voimin edustamaan Ruskakyykkään. Tämä on Ruskakyykän suurin edustajamäärä yhden organisaation sisältä, ja se jos mikä takaa sen, että edes jonkun parin on voitettava koko turnaus. Viime Divarikauden viimeistelijän paikalla pelannut Jori on tehnyt pienimuotoista uudelleensyntymistä kyykän pelaajana. Taannoisissa harjoituksissa miehen rivipommit olivat nimittäin häikäisevällä tasolla. Huhupuheiden mukaan hänen heittokätensä on kuitenkin vaurioitunut viime viikolla, joten saa nähdä miten maila lentää lauantaina. TAKSin terveyden ja hyvinvoinnin laitos on vahvasti sitä mieltä, että kyseessä on vain kyykänpeluun ylirasitusta. Nikosta saatujen datojen perusteella voimme todeta ainakin sen verran, että hän pelaa Lokarytmissä ainakin joka toinen vuosi, ja että hänkin pelasi viimeistelijän paikkaa viime vuoden Divarissa, jopa paremmalla heittokeskiarvosanalla kuin Jori. Mikäli Jori löytää uskomattoman konapommivireensä, jatkopaikan pitäisi olla lähes selviö.

L2: Timo Punkari, Rudolf Salminen 

TAKSin arvontakone onnistui kuin onnistuikin sijoittamaan kaksi Lokarytmiä samaan alkulohkoon. Ettei jatkoon pääsy olisi Lok(1):lle ja Lok(2):lle liian helppoa, niin samaan lohkoon lyötiin vielä Kalakukkokin. Divarin viime kaudella Rudolf pelasi Lokarytmin parhaalla heittokeskiarvolla, mutta kannattaa huomioida, että hän heitti avaajana, ja L1:n Niko heitti vain 0,05 pistettä huonommalla keskiarvolla. Timo pelasi myöskin alkupään heittäjänä 0,1 pistettä paremmalla heittokeskiarvolla kuin Jori. Voidaan siis aivan selvästi havaita, että Lokaritmit jakoivat voimansa konaheittäjiin ja lakaisijoihin. Molempien joukkueiden edustajia on nähty reenaamassa syksyn mittaan ja tällä hetkellä TAKSin ennakkoanalyytikot eivät uskalla veikata, kumpi Lokarytmeistä on se, joka pääsee kuudentoista parhaan joukkoon. Se riippuu täysin siitä, kumman parin sipuli kestää paremmin, kun omat joukkuetoverit tulevatkin vastaan.

Lohko C

kääpälä ja taikuri: Miika Vanonen, Valtteri Raivio 

Tästä parivaljakosta löytyy nuoria, mutta nopeasti kehittyviä kyykän pelaajia, minkä varsinkin TAKSin manageroinnista kiinnostuneet asiantuntijat ovat jo huomanneet. Viimeisen viikon aikana Kuusikkopuiston kyykkäkopin piilokamerakuvista on tehty useita havaintoja, jotka viittaavat Miikan olleen reenailemassa toistuvasti. Aiemmat saavutukset Miikalla ovat kyykän parissa jääneet laihoiksi liigassa KuHan riveissä, mutta niitä taatusti tulee, kun kerran kyykkä kiinnostaa. Miikan rinnalla pari vaihtui yllättäen toisesta KuHalaisesta, mutta kyllä tämäkin tupsufuksi on naamaansa TAKS-treeneissä näyttänyt. Pari saattaa löytää itsensä jopa kahdeksan parhaan joukosta, kyykkäjumalat tuppaavat usein olemaan vähemmän kokeneiden puolella, kuten helpohkosta alkulohkosta voi arvella.   

HaKu: Kalle Lehtola, Lauri Ahlqvist 

TAKSin toimittajat ovat edelleen hämillään siitä, että tämänkin joukkueen pelaajat ovat molemmat Tupsulalaisia. He eivät kuitenkaan edusta omaa kotitaloaan vaan omaa kyykkäjoukkuettaan eli KuHaa (Kuha ei oo Hauki), joka hyppäsi viimekaudella suoraan Kyykkäliigaan ja saavutti Oulun WCOKin yleisessä sarjassa neljännen sijan. Parin nimi on selvästikin lyhenne, mutta edes pelaajat itse eivät (vielä) tiedä mitä lyhenne tarkoittaa. Tämä mysteereitä ja Hiukkasen hallituksen toimareita täynnä oleva joukkue voi löytää itsensä taatusti kuudentoista parhaan joukosta, sillä oman KuHasta tutun joukkuetoverin lisäksi C lohkossa ei muita ennakkosuosikkeja löydy. Mutta jos HaKu vielä pidemmälle haluaa päästä, niin kannattaa pelata ainakin paremmin kuin vastustaja.

Lohko D

HomMOT: Tommi Nikula, Mika Mähönen 

Arpajaiset laittoivat kyykkäjoukkueet aivan sekaisin, kun Homman (tunnetaan myös joukkueista Konttaava DORIS ja ABUA HÄRREKYD SOS) Tommi “jämätommi” Nikula yhdistää voimansa Motivaatioryhmän Mika “Torni” Mähösen – joka on ilmeisesti päässyt eroon talvenaikaisista ikävistä taudeistaan – kanssa. Juuri muuta kuin voimaa heillä ei olekaan, sillä tietämyksemme mukaan kummankin päärooli joukkueessaan on tykittää konaa tuhannen auringon voimalla. Kesän aikana kuitenkin molemmat ovat pelanneet enemmän tai vähemmän kyykkää, ja päässeet samalla harjoittamaan lakaisemista. Joukkueen tavoite varmaan onkin olla jättämättä roskia, niin päädyt tyhjenevät odotetulla kolmen mailan taktiikalla. Tämä parivaljakko voi pärjätä hyvin pitkälle turnauksessa, kunhan heidän mailansa osuvat kohdilleen.  

Kauhia voimajoukkue: Ida Kouhia, Kalle Tanninen 

Viime Kyykkäliigan Divarin voittajajoukkueen pelaajat ovat päättäneet myös lähteä Ruskakyykkään. Talvella ainakin nähtiin kuinka kauhiasti tästä joukkueesta löytyy voimaa, mutta kuinka mahtaa käydä nyt kun alla onkin pehmeä hiekka. Väliäkös, sillä kunhan voimaa on tarpeeksi, “Heittää vaan täysiä”. Nämä punahaalariset kyykän pelaajat löytävät kyllä tiensä alkulohkosta jatkoon ja ehkä siitäkin eteenpäin, mikäli voima on heidän kanssaan läpi tähtien sodan. 

KOVA: Viljami Sinisalo, Kim Lillfors 

Hervantalainen kyykkäkansa saa olla äimän käkenä, kun turnaukseen saapuu pari niinkin kaukaa kuin TAMKista. Nämä herrat olivat talvella mukana Oulun WCOK-excursiolla ja pelasivat todella hyviä tuloksia Oulun yliopiston jäisillä parkkipaikoilla. TAKSin tirkistely- ja vakoilukeskuksen edustajat eivät ole kuitenkaan uskaltaneet lähteä vallitsevien olosuhteiden takia pois Hervannan alueelta ulkomaille selvittääkseen, pelataanko Kaupissakin kyykkää ja onko parivaljakko muistanut reenata ennen Ruskakyykkää. Saatavilla olevan datan perusteella uskomme kyllä, että heillä on omasta lohkostaan mahdollisuudet päästä jatkoon, mutta kilpailu D lohkossa voi olla KOVAakin kovempaa.

Lohko E

Tilastoryyppääjät: Tseitsei, Lases 

Ruskakyykkään viimeisimpänä ilmoittautuneet Janne “Tseitsei” Lehtimäki ja Lasse “Lases” Enäsuo selvästikin antoivat muille aikaa ilmoittautua kisaamaan, mutta koska se ei kenellekkään ehtinyt kelvata, päättivät he tulla mukaan ja ehkä vahingossa voittaa myös koko kisan. Nämä Hiukkasen “sedät” ovat pelanneet kyykkää jo ennen kuin nuorimmat TAKS-hallituslaiset olivat edes yläasteella. Heillä siis on jo monen vuoden kokemus ja eivätköhän he pääse sen näyttämään myös pelikentillä. Heihin ei vaikuta häiriköinti, eikä pelialustan haastavuus, sillä Tseitsei kykenee kaikkien kenttien häiriköinnin lisäksi häiriköimään myös omaa peliään ja Lases kykenee pelaamaan vaikka luistimissa, jos kentät sattuvatkin olemaan jäässä lauantaiaamuna. 

Lokarytmi 3: Akseli Kolari, Jasmin Kuusisto 

Nythän täällä on jo kolmas samasta divarijoukkueesta tuttu kaksikko. Arpa on heitetty ja nimellisesti kolmannella Lok(a):lla on paremmat mahdollisuudet päästä alkulohkostaan jatkoon kuin ykkösellä ja kakkosella molemmilla. Akseli on syksyn aikana käynyt kyykkäkentillä karttuja näyttämässä ja kokeilemassa miten heitto lähtee, mutta suoritusvarmuus vielä uupuu. Kuluneella kaudella divarissa Jasminin haukiprosentti oli vain 6 %, mikä on todella vakuuttavaa nelospaikkaa heittäneeltä. Riittääkö Kuusikkopuiston armottomassa hiekassa pelkkä osuminen menestykseen? Vaikka jatkopaikkoja on kaksi, E-lohkossakaan jatkoon ei ilmaiseksi pääse. 

Tiikerit: Joonas Käyhkö, Iiro Laurinantti 

Tämä on TAKSin kykyjenetsijöiltä jo toinen fuksijoukkueen esiinnosto. Nämä nuoret ovat tiettävästi ainakin kokeilleet kyykkää. Hiukkasilla on kyykkä veressä, mutta pääsisikö E-lohkosta kaksi Hiukkasparia kiihdyttämään kohti himoittua Ruskakyykän voittoa? Onko fukseista jatkoon pääsyyn, kun vastassa on kuitenkin liuta kokeneita kyykkääjiä, joiden opiskeluvuosiin viitataan nykyään pelkillä kirjaimilla. 

Lohko F

Woman wet Water is stupid: Natalia Kovru, Lauri Hokkinen 

Tämä parivaljakko on ilmeisesti ottanut taktiikakseen imitoida viime vuoden voittajia ja ratsastaa sillä menestykseen. Kuitenkin plagiointirikkeet onnistuttiin välttämään ja hyvin samantapainen parivaljakko tulee haastamaan viime vuoden voittajaa. Anaalivandaaleista tutut Hokkinen sekä Sorvali pelaavat tälläkin kertaa eri joukkueissa kuten kyykkäliigasta vuosien varrella, sillä he ovat ehtineet voittaa jo lähes jokaisen kisan, missä he ovat pelanneet yhdessä eikä kaksoisvoitotkaan ole jääneet kokematta heidän jakauduttuaan. Pelipari Kovru ei ole kesällä juuri muuta tehnytkään kuin kiertänyt kisoja eli pelannut kyykkää täysiä. Tänä vuonna hän sai kähmittyä itselleen kovemman parin kuin mitä viime vuoden turnaukseen, mikäli on uskominen TAKSin tutkimus- ja tilastotieteen laitokseen. Nämäkin kyykkääjät pääsevät varmasti turnauksessa pitkälle. Aiemminkin on kuultu maailman pitkäkätisimmän kyykänpelaajan parina pelanneen suusta: “Hokkisen kanssa on aika kiva pelata”. 

Parempi nimi kuin viime vuonna: Inka Seppälä, Anna Salmi 

Luovan nimen keksineet KuHattaret osallistuvat samalla kokoonpanolla kuin viime vuodenkin Ruskakyykkään. TAKSin joukkuenimigeneraattori ei osannut verrata tämän vuoden nimisyötettä edellisvuoteen, koska sellaista ei nimipankista löytynyt. Nimenkeksimistaidoista huolimatta ainakin huimaa kehitystä pelitaitoihin on tapahtunut puolella joukkueen jäsenistä. Nimittäin viime talvena Inka sai vuoden tulokkaan palkinnon Kyykkäliigasta ja lähti heti seuraava kesänä pelaamaan liiton kisoihin ja päätti päräyttää itsensä naisten mestaruussarjaan.  TAKSin puheenjohtajaakin siteeraten: “Inka on ihan kirkkaasti turnauksen parhaiden pelaajien joukossa”. Kyykässä kuitenkaan tärkeintä ei ole voittaminen, vaan yhdessä hauskanpito. Niinpä Inka ei valinnut parikseen V-P Ehoniemeä vaan kaverinsa Annan, joka ei ehkä ole pyhittänyt aikaansa niin paljon kyykälle kuin Inka. TAKSin tsemppiryhmä uskoo vahvasti, että tämä pari pääsee ainakin kuudentoista parhaan joukkoon saatuaan ensin tukkapöllyä WwWis:ltä. L

Lohko G

Woman stupid Water is wet: Miika Sorvali, Julia Bondarchik 

Viime vuoden voittajapari tulee samalla kokoonpanollaan sekä nimellään nöyryyttämään muita kyykkääjiä taas uudelleen. Tänä vuonna odotamme ainakin jonkinlaista toisintoa viime vuodesta. Ei välttämättä turnauksen voittoa, mutta papin lyömisen vasurilla sisään jokainen haluaa nähdä finaalissa. Molemmat ovat kierrelleet koko kesän liiton kisoja ja palkintoja heiltä löytyy kaappien täydeltä pelatessa yksikseen ja joukkueissa, onhan kyseessä myös Wappukyykän hallitsevat mestarit. Heitä ei siis kannata aliarvioida omassa alkulohkossaan, he saattavat olla ihan semi ok kyykänpelaajia. Muut G-lohkon joukkueista saavat kilpailla aivan keskenään toisesta jatkopaikasta.

Gambinistit: Daniel Macphee, Ossi Korpela 

TAKSin randomgeneraattori arpoi G-lohkosta Gambinistit jatkoon. Onhan heillä ollut kyykkäliigan puljusarjassakin joukkue, vaikka gambinakyykkääjien keulahahmot eivät olekaan Ruskakyykässä siivittämässä rubiininpunakoita sankareita lentoon. Ainakin henki tulee olemaan hyvä Kuusikkopuistossa osallistujen nauttiessa lauantain antimista. Huhujen mukaan joukkue saattaa osallistua turnaukseen vain “keittomielessä”, mitä se sitten tarkoittaakaan. Toivottavasti ei hutunkeittoa, koska se on ankarasti kiellettyä.L

Lohko H

Ohjus ja Pommikone (OP): Jantero Rahko, Äyh Mäkipää 

Tämä pari muutti viime vuodesta sekä joukkueen nimeä, että omia nimiään, ettei kukaan tunnistaisi heitä viime vuoden hopeajoukkueeksi. Nämä pojanklopit lähtevät Ruskakyykkään vuoden enemmän treenanneena kuin edellisenä vuonna. Heidän tiedetään aiheuttavan pelon tunteita fukseissa kyykkäkentällä. Molemmat ovat pelanneet paljon kesällä ja joukkue on vahvistunut toisella A-sarjapelaajalla yhden sijaan. Joukkueen roolitusta on mietitty tarkkaan treeneissä ja he täydentävät hyvin toisiaan. Joukkueen heikkoutena on sipuli, eivätkä he ole tottuneet liiaksi olemaan ennakkosuosikkien asemassa muutamia pikkuturnauksia lukuun ottamatta. 

Vammalan Eliitti: Juuso Huhtivuo, Eveliina Hämäläinen 

Lounais-Pirkanmaalta kotoisin olevat kyykän ystävät päättivät ilmoittautua Ruskakyykkään maanantain ja tiistain välisenä yönä. Syyksi epäillään TAKSin kähmintäyhdyshenkilön yhteydenottoa. Matemaatikko Juuso ja automaatikko Eve ovatkin jo varmaankin yhdessä laskeskelleet, kuinka kenttä saadaan tyhjäksi automaattisesti. TAKSin analyytikoilla ei ollut tietämystä lohkon muista joukkueista, joten he olettavat tämän parivaljakon pääsevän lohkosta jatkoon. Juuson on nähty ainakin kerran harjoitelleen kyykkää, jonka tuloksena oli, että hän siirtyi mahdollisimman huonoon heittotekniikkaan. Even on nähty pelaavan kyykkää jopa kahdesti, mutta pelitaidot ovat vielä hakusessa. Onneksi turnaukset ovat hyviä tilaisuuksia päästä oppimaan kyykän peluuta. Vammalan Karjalaseura olisi varmasti ylpeä tästä edustuksesta, jos se edes tietäisi siitä.