Ennakkoanalyysi Kyykkäliigan 2020 välieristä

Finaaliviikonloppu on viimein saapunut, ja sunnuntaina pelataan Liigan välierät ja finaali. On siis viimein tullut aika ratkaista Kyykkäliigan mestaruus vuosimallia 2020. 

AnaaliHimmaset vs. Mikalla On Tippuri – Kikkelissä

Ensimmäisessä välieräparissa kohtaavat Liigan runkosarjaykkönen AnaaliHimmaset ja kauden yllättäjäjoukkue MOT_K. Kikkelimotilaiset rankattiin ennen kauden alkua MOT-joukkueista vähäpätöisemmäksi, mutta joukkue yllätti ensinnäkin pääsemällä pudotuspeleihin ja kaiken lisäksi pudottamalla runkosarjakolmosen DDRNV:n puolivälierissä. 

Kenttäolosuhteet sunnuntain välieräpeleissä ovat täysi mysteeri. Paras arvaus on, että jääalusta pehmenee vesisateen ja plussakelien seurauksena. Tämä suosinee kesäpeleihinkin totuttautunutta AH:ta, joiden pelaajat ovat tottuneet raskaan kentän haasteisiin. Mähösen ja Kalliömäen on pystyttävä uskomattomiin maksimisuorituksiin, mikäli MOT_K haluaa jatkaa tästä ottelusarjasta muualle kuin pronssiotteluun. Huonoilla riviheitoilla tätä sarjaa ei voiteta, sillä AnaaliHimmasten rosterista melkein jokainen heittäjä jaksaa heittää tavaraa ulos raskaammallakin kentällä.

Kun kenttä ei tarjoa apuja, MOT_K:n mahdollisuuksiin on vaikeaa uskoa. Voisiko vesisade olla se yllätyselementti jolla AnaaliHimmaset kaadetaan? Tuskin, ja prosentit AnaaliHimmasille 90-10.

Disko_Lisko vs. Kiltamöröt

Toisessa välieräparissa nähdään toisinto viime vuoden finaalista. Kiltamöröt ovat jahtaamassa kolmatta perättäistä hopeasijaansa, kun taas Disko_Liskot toivovat uusivansa Kyykkäliigamestaruutensa viime kaudelta. Normaalisti möröt olisivat arvaamattomalla kentällä täysin kykeneviä yllättämään Disko_Liskon, kuten MM-kyykän PRO-sarjan alkulohkoissa nähtiin.

Nyt Kiltamöröt kuitenkin kärsivät pahasta pelaajapulasta. Mannila ei pääse irtoamaan Mordorin kahleista ja Lehtimäki on mitä ilmeisimmin Corona-viruksen kourissa. Näillä näkymin Kiltamörkö-kokoonpano näyttää sunnuntaina seuraavanlaiselta: Lases-Sakke-Jupeli-Jibben. Heittojärjestyskin lienee vielä mysteeri niin toimittajalle kuin pelaajille itselleenkin. Pelaako Sakke kakkosena, vai olisiko todistettavasti ainakin yhden (1) hyvän riviheiton lauantain puljupeleissä heittänyt Jupeli kuitenkin syytä laittaa pommittamaaan oikeaa nurkkaa kakkospaikalta? 

Disko_Lisko oli vähällä tippua timanttista peliä pelanneelle Hommalle jääkentällä. Koituvatko yllättävät kenttäolosuhteet viimein liskojen kohtaloksi? Lipsuuko Kukolla takajalka vai lähteekö suoralla heitolla 18 pistettä rivistä? Kokoonpano lienee joka tapauksessa sunnuntaina lähempänä totuttua, ja Julia laitetaan takaisin nelospaikan siivoajan rooliin. Tiistaina HKA-statsejaan koristellut Bondarchik kiittää pehmenneestä alustasta, sillä melkein riviin asti lentävät lakaisut saattavat vihdoin ja viimein asettua riittävästi ottaakseen isompia linjoja kerralla.

Voitaneen sanoa, että kaikki mikä vie lajia poispäin kyykästä lisää Kiltamörköjen mahdollisuuksia. Sadekeli ja pehmennyt kenttä lasketaan tähän kategoriaan. Valitettavasti konaheittäjien puute pehmeällä kentällä ei enteile hyvää möröille. Crocs-miehen ja huutelija-ammattilaisen konapoistoja tullaan sunnuntaina kaipaamaan. Prosentit liskoille 65-35.